REVIEW: Nicaragua Finca Las Nubes – Nola Coffee Shop

Salutare cafegiu pasionat,

În acest review vreau să îți vorbesc despre încă o cafeaua de specialitate bună de la Nola prăjită de Mugur, de la Croitoria de Cafea, și anume Nicaragua Finca Las Nubes.

Cele mai bune cafele din Nicaragua prezintă diverse arome – de la dulce, caramel și ciocolată cu lapte, până la florare, delicate și acide, cu note de plante și miere.

Nicaragua Finca Las Nubes

În cea mai mare parte, cafeaua cultivată aici este Arabica, incluzând soiuri ca Bouorbon și Pacamara, iar deoarece în Nicaragua nu există fonduri pentru îngrășăminte chimice, producția este organică.

Fără dubiu, Nicaragua poate asigura cafele extraordinare, dar datorită unor factori naturali sau economici, cum sunt uraganele, instabilitatea politică și financiară, atât producția de cafea cât și reputația cafelei de aici, au avut de suferit.

Nicaragua Finca Las Nubes – Date tehnice

Origine: Nicaragua

Regiune: Matagalpa

Ferma: Las Nubes

Altitudine: 1.300 m

Varietate arabica: Pacamara scr. 19+

Procesată: spălată

Profil prăjire: Omniroast (mediu)

Note dezvoltate: rom, ceai negru, coacăze, caramel, dulce

Perioadă recoltată: Aprilie – Mai

Corpolență: ridicată

Acididate: scăzută

Scor SCA: indisponibil

Greutate: 250g

Această cafea din Nicaragua, provine din zona Matagalpa, recunoscută pentru cafeaua cu aciditate citrică potrivită, textură cremoasă, note florale delicate și un pronunțat gust dulceag.

Nicaragua Finca Las Nubes de la Nola, este o cafea de specialitate prăjită omniroast, ceea ce înseamnă că se pretează pentru orice metodă de preparare a cafelei, de la Espresso la French Press.

Profilul aromatic al acestei Nicaragua duce foarte mult în zona de ciocolată – ciocolată neagră și dulce – zahăr brun, sirop, dar și fructat – coacăze, corpolență generoasă și aciditate subtilă.

Nicaragua Finca Las Nubes

Testare Nicaragua Finca Las Nubes – Nola Coffee Shop

La fel ca și în cazul Myanmar Ngu Shwe, am vrut să profit de faptul că este prăjită omniroast și să o testez pe mai multe metode de preparare. Așa se face că am început cu un cupping, folosind metoda braziliană de degustare a cafelei, am continuat cu brew pe V60 și espresso – espresso și cappuccino.

Pentru cupping-ul prin metoda Braziliană, am folosit 9g de cafea boabe, măcinate grosier, ca pentru french press, 100 ml de apă fierbinte la 92 grade Celsius și 4 minute de infuzie.

Gustul a fost ușor amar la început, după am gustat de mai multe ori am găsit un buchet complex de gusturi și arome, o combinație interesată de dulce și sărat, asemănător caramelului. Folosind formularul de cupping, am ajuns la 20 pct, cu puncte tari: dulce și sărat.

Pentru brew, am încercat Nicaragua Finca Las Nubes pe V60.

14g de cafea măcinată, am turnat inițial 60g de apă fierbinte la 92 grade Celsius, pentru o preinfuzie de 30 sec., poi restul de apă până la 210g  în total. Timpul total de extracție a fost de aprox. 2 minute.

Pe V60 gustul cafelei este ușor acrișor, astringent, iar după ce s-a răcit am fost plăcut surprins de notele foarte dulci.

Pentru espresso, am folosit aprox. 18g de cafea proaspăt măcinată (într-un portafiltru cu sită dublă), 92 grade Celsius, 9 sec. pre-infuzie, un timp total de extracție de 35 de sec., rezultând în 38-40g de cafea în ceașcă, aproapte de raportul de 1/2 (cafea în portafiltru vs. cafea în ceașcă).

În espresso, găsim un buchet complex de arome, ciocolată neagră și dulceață de zahăr brun, corpolență ridicată, dar plăcută și aciditate scăzută.

În cappuccino, Nicaragua Finca Las Nubes merge foarte bine, notele de ciocolată și zahăr brun sunt complimentate de dulceața din crema de lapte.

Verdictul?

Nicaragua Finca Las Nubes este o variantă bună, atât pentru iubitorii de espresso, cât și pentru cei care preferă băuturile cu lapte.

Dacă vrei să încerci această cafea, o poți achiziționa fie online, de pe nolacoffee.shop, sau direct din cafeneaua NOLA, din Brașov.

Citeste și: Înapoi la origini…de cafea: Etiopia

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-mă cu un share 🙂. Dacă ai întrebări, comentarii, nelămuriri, îmi poți lăsa un comentariu și îți răspund cât pot de repede.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram sau Youtube

2 Comments
  1. Mulțumesc! Abia astept sa ajung in Brasov. De câte ori ajung acolo trec pe la Nola si pe la Croitoria de cafea. Îmi stresez puțin familia pentru ca Nola are un spațiu extrem de mic, dar suficient pentru noi, iar langa Ctoitorie nu găsim loc de parcare. Indiferent de situație, nu-i ratez la nici o vizita prin oraș. 😊🖐🏻

    1. Bună Ingrid,
      Da, e mic spațiul și nu prea sunt locuri de parcare, dar o cafea buna, proaspăt prăjită merita efortul.
      Toate bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930