REVIEW: Mexico Las Chicharras – Cascara Coffee Roastery

Salutare cafegiu pasionat,

Călătoria mea în lumea cafelei bune, cafeaua de specialitate proaspăt prăjită, mă aduce de această dată la o prăjitorie artizanală de cafea de specialitate din zona Bucureștiului. Mai precis din Snagov.

Este vorba de Cascara Coffee Roastery, o prăjitorie tânără, dar care promite să facă diminețile mai aromate bucureștenilor.

I-am descoprit prima dată la târgul de cafea din primăvară, iar de atunci i-am tot avut pe listă, până nu de mult, când am pus mână pe câteva pachete de cafea de specialitate proaspăt prăjită de ei.

Astăzi avem pe bancul de testare o cafea din Mexic, provenită din regiunea Chipas, procesată prin spălare, și un mix varietal de Bourbon, Typica, Catuai și Caturra, care promite să aducă note fructate și citrice în ceașcă.

Cum va trece testul cafeacudichis.ro? Citește în continuare.

Mexico Las Chicharrasu – Behind the label

Origine: Mexico

Regiune: Chipas

Ferma: Las Chicharras

Altitudine: 1.200 – 1400 m

Varietate arabica: Mix Bourbon, Typica, Catuai, Caturra

Procesată: Spălare

Profil prăjire: Full City

Profil de gust (note dezvoltate): note fructate, citrice

Perioadă recoltată: Noiembrie 2017 – Februarie 2018

Corpolență: ridicată

Acididate: scăzută

Scor SCA: na. – 89.6 score la Cup of Excellence Mexico 2018

Greutate: 250g

Prăjită de: Cascara Coffee Roastery

Mexico Cascara Coffee Roastery

Câteva cuvinte despre origine

Cafeaua de astăzi provine de la Ferma Las Chicharras, din apropiere de Jaltenango, regiuna Chipas din Mexic, în apropiere de granița cu Guatemala, o altă importantă țară producătoare de cafea.

Proprietarul plantației este o organizație non-profit, care a înfințat o scoală care a ajuns să găzduiască 157 de elevi în ziua de azi. În acest fel organizația contribuie la creșterea nivelului de educație și oferă șansa la un viitor mai bun copiilor care locuisc în apropierea fermei.

În acest an ferma Las Chicharras a câștigat locul 5 la Cup of Excellence din Mexic, cu un scor de 89.6.

Degustare Mexico Las Chicharrasu – Cascara Coffee Roastery

Profilul de gust al Mexico Las Chicharrasu este unul complex. Pe parcusul unei guri de cafea, treci prin mai multe senzații și gusturi. De la note amare de migdale crude la început, note ciocolatii și de nuci prăjite la mijloc și un finish ușor citric.

Ca întotdeauna, prăjirea cafelei joacă un rol crucial în a potența aromele unei cafele, iar Mexico de la Cascara nu face excepție. Nu este menționat gradul de prăjire în acest caz, dar după culoarea boabelor de cafea și notele ușor prăjite, aș îndrăzni să zic că gradul de prăjire este spre de un Full City roast.

Profilul de prăjire menționat în acest caz pe etichetă este Espresso, dar ca de obicei, am testat-o pe o paletă mai largă de metodelor de preparare, astfel încât să îți pot spune cum să o poți savura mai bine.

Am început cu o degustare de tip cupping, folosind metoda braziliană de degustare a cafelei, am continuat cu  brew unde am folosit V60-ul și ultimul dar nu cel din urmă, espresso și cappuccino.

Profilul de gust al Mexico Las Chicharras, duce destul de mult în zonă de gust ușor amară, precum migdalele crude, un gust „plin” însoțit de o corpolență ridicată, și un post gust oleagionos de nuci, ușor citric.

Aceste caracteristici rămân cu tine, dar cu intensități diferite, indiferent de metoda de preparare a cafelei.

Preparată la un filtru manual, în cazul astă V60, persistă în gust notele mai aspre, care crează impresia de intensitate ridicată.

Dar as remarca totuși că este o variantă bună pentru acei cafegii care preferă cafeaua cu un gust mai îndrazneț și intens.

Într-un espresso dublu, această cafea este foarte corpolentă, consistentă, aproape cremoasă. Și aici persistă un gust ușor prăjit, amărui, urmat de un post gust de ciocolată neagră.

Am folosit între 18-18.5g de cafea proaspăt măcinată și 36-38 cafea în ceașcă, cu un raport de 1/2, in 25-28 sec de extracție.

În cappuccino se schimbă total povestea, iar cafeau se transformă total  în contact cu laptele.

Laptele cromos pentru cappuccino, se contopește cu baza de espresso ușor amăruie și intensă pentru a da naștere unei băuturi super echilibrate, nici prea dulce, nici prea intensă în gust de cafea.

Mexico Cascara Coffee Roastery

Verdictul?

Mexico Las Chicharrasu este o cafea parcă special prăjită pentru a face parte din băuturile cu lapte. Nu stiu dacă prăjitorul de la Cascara a avut acest lucru în minte, dar i-a iesit.

De sine stătătoare, se adresează acelor cafegii care preferă un gust mai proeminent, mai intens.

Dacă ai încercat-o dă-mi de veste cum ti s-a părut, sunt curios de părerea ta 🙂

Citeste și: Evenimente cu și despre cafea în luna Septembrie

Aceasta a fost Mexico Las Chicharrasu de la Cascara Coffee Roastery!

Eu bat în continuare țara în lung și-n lat în căutarea celor mai bune cafele de specialitate sau de origine, prăjite în România și în lume. Dar dacă ai recomandări pentru alte cafele de specialitate, proaspăt prăjite pe care să le încerc, le aștept cu mare drag.

Așa cum te-ai obișnuit, cum găsesc o cafea ce merită menționată, îți dau de veste pe blog. Pentru că veștile bune trebuie împărtășite.

Dacă ti-a plăcut acest articol, nu uita să dai și share :). Dacă ai întrebări, comentarii, nelămuriri, îmi poți lăsa un comentariu și îți răspund cât pot de repede.

Ca să fii la curent cu ultimele noutăți, direct în inbox, abonează-te la newsletter-ul cu dichis de la sfârșitul articolului.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930