REVIEW: Guatemala Las Crucitas (microlot) – Muse Coffee

Salutare cafegiu pasionat,

Călătoria mea în lumea cafelei bune, proaspăt prăjite, mă aduce de această dată la o prăjitorie foarte faină din zona olteniei. Este vorba de Muse Coffee, o micro prăjitorie de cafea, cu un magazin de cafea online, ce comercializează cafea proaspăt prăjită și o selecție de câteva cafele microloturi delicioase.

Cu această ocazie eu, am încercat un microlot din Guatemala, ferma Las Crucitas. Cafelele din Guatemala tind să fie foarte fructate și citrice, dar această cafea specific m-a surprins din puctul ăsta de vedere, foarte plăcut.

Guatemala Las Crucitas – Date tehnice

Origine: Guatemala

Regiune: Casillas

Ferma: Castillo

Altitudine: 1.400 – 1.600 m

Varietate arabica: Bourbon și Catuai

Procesată: Spălare

Profil prăjire: City/medium

Profil de gust (note dezvoltate): ciocolată, caramel, alune de pădure, ușor fructată

Perioadă recoltată: indisponibil

Corpolență: medie

Acididate: medie

Scor SCA: indisponibil

Greutate: 250g

Câteva cuvinte despre origine

Cafeaua în discuție provine de la ferma Castillo, din regiunea Casillas a Guatemalei, o fermă moștenire de familie în care pasiunea pentru cafea s-a transmis din generație în generație.

La ferma Castillo, arborii de cafea cresc la umbra pinilor, astfel fiind mai puțin afectați de intemperii, iar cireșele de cafea se maturizează mai lent, dezvoltând mai multe zaharuri, plus o aciditate complexă.

Guatemala Las Crucitas - Muse Coffee

Degustare Guatemala Las Crucitas – Muse Coffee

Ca orice cafea third wave care se respectă, și Guatemala Las Crucitas de la Muse Coffee, este o cafea prăjită medium roast, pentru ai sublinia caracterul distinct și aromele naturale ale boabelor de cafea.

Profilul de prăjire menționat pe etichetă este espresso, dar eu am testat-o pe marea majoritatea a metodelor de preparare, astfel încât să pot face o recomandare de cum poate fi folosită cel mai bine.

Cum am procedar? Am început cu o degustare de tip cupping, folosind metoda braziliană de degustare a cafelei, am continuat cu espresso și cappuccino, iar pentru brew am folosit V60-ul.

Profilul de gust al Guatemala Las Crucitas, de la Muse Coffee, duce foarte mult în zona de ciocolată, ciocolată neagră, pe post gust poți distinge nuanțe de nuci, și note citrice, acrisoare chiar la începutul sorbiturii.

Aceste caracteristici rămân cu tine, dar cu intensități diferite, indiferent de metoda de preparare a cafelei.

Guatemala Las Crucitas - Muse Coffee

 

Un espresso dublu cu această cafea, este senzațional, foarte complex, ușor citric și astringent la început, dar foarte savuros, pe la jumatatea ceștii preiau controlul notele ciocolatii și dulceața specifică caremelului, totul învelit într-o corpolență destul de persistentă. Dacă nu ești fan al cafelelor corpolente pentru espresso, mai poți adăuga un pic de apă fierbinte peste.

Dar îți spun, nici nu îți dai seama cum dispare băutura din ceașcă.

Pentru cappuccino este iar senzațională această cafea, crema de lapte în combinație cu notele ciocolatii, dau naștere unei băuturi extrem de dulci, cremoase. Un adevărat deliciu.

În timp de în V60 vor persista mai mult notele dulce de caramel și cacao, cu un post gust ce te duce cu gândul la alune. Dar datorită specificului metodei de preparare, cafeaua își pierde din

Guatemala Las Crucitas - Muse Coffee

Verdictul?

Guatemala Las Crucitas este un adevărat deliciu pentru papilele gustative, ce clar se pretează foarte bine pentru băuturi de tip espresso sau cappuccino, cu un profil de gust în zona de ciocolată, caramel și ușoare nuanțe citrice. Eu o recomand cu mare drag!

Dacă vrei să încerci această cafea, o poți achiziționa online de la Muse Coffee, de pe musecoffee.ro. Dă-mi de veste dacă este pe gustul tău 🙂

Citeste și: Eticheta cafelei de specialitate sau proaspăt prăjită: cum să o descifrezi?

Aceasta a fost Guatemala Las Crucitas de la Muse Coffee! Eu caut în continuare cele mai bune cafele de specialitate sau de origine, prăjite cu măiestrie artizanal. Pe măsură ce le găsesc, îți dau de veste, pentru că veștile bune trebuie împărtășite.

Dacă ti-a plăcut acest articol, nu uita să dai și share :). Dacă ai întrebări, comentarii, nelămuriri, îmi poți lăsa un comentariu și îți răspund cât pot de repede.

Ca să fii la curent cu ultimele noutăți, direct în inbox, abonează-te la newsletter-ul cu dichis de la sfârșitul articolului.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzorialte în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
December 2018
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31