Cafea de specialitate în camping și cu autorulota

Cafea bună în camping sau cu autorulota?

Salutare cafegiu inspirat, cu această ocazie vreau să abordez un subiect foarte interesant în vremurile acestea, metodele alternative de travel, cum să faci și ce ai nevoie pentru a pregăti o cafea demnă de experiența libertății oferite de cazarea la camping sau cu autorulota.

De unde începem?

Ca să prepari o cafea bună în camping sau cu autorulota, nu ai nevoie de multe, ci doar de un simț gustativ ascuțit și o idee clară de ce tip de băutură/băuturi de cafea vrei să bei.

Deci pornește în primul rând cu întrebarea, ce cafea vreau să beau în această experiență.

Dacă vrei o cafea simplă și multă cantitativ să ajung la mai multe persoane – soluția cea mai la îndemână este French Press-ul.

E versatil, simplu, ușor de curățat și dacă ai varianta de French Press de 1L te-ai scos. Prepari rapid 5-6 cafele. Ghidul și rețeta pentru prepararea cafelei la French Press îl găsești AICI.

Dacă espresso scrie pe tine, sau chiar niște varietăți de cafea cu lapte atunci mai bine te orientezi către Moka sau Cafflano Kompresso, în tandem cu un French Press pentru o spumă de lapte – cum vă arătam în articolul cum să faci cappuccino acasă, fără espressor.

Moka este varianta cea mai simplă de folosit dintre cele două, dezavantajul este că nu produce cafea de tip espresso în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă doar o cafea mai concetrată, dar în combinație cu o cafea de specialitate produce o bătură delicioasă.

Dintre toate, cred ca e varianta cea mai ușoară și convenabilă, pentru ca nu trebuie să cântărești cafeaua neapărat, cât intră în recipientul de cafea, aia e. Revin cât de curând cu un ghid scurt cum se folosește Moka pot-ul.

Cu Kompresso e un pic mai complicat, trebuie să ai în vedere gradul de măcinare, dozajul cafelei etc. Ghidul complet cum să folosești Cafflano Kompresso îl găsești AICI.

Ar mai fi evident și veșnica cafea la ibric, dar nu îl recomand în acest caz. E messy iar cu această ocazie vrem o cafea diferită versus poate modul de preparare de acasă.

Ce ai nevoie pentru o cafea bună în camping

După ce am stabilit ce tip de cafea vrem pentru perioada cât stăm în camping sau cu autorulota, totul se rezumă la ce echipament și rețetă.

Must have-uri

Pentru cafea: Moka pot sau Cafflano Kompresso și/sau French Press

  • Cafea de specialitate – cel mai important. Totul începe cu cafeaua aleasă. Găsești cafea de specialitate bună de cumpărat de peste tot din Romania AICI. Dacă ai o râșniță de cafea, cel mai bine cumperi cafeaua boabe. Altfel poți cere să fie livrată măcinată pentru metoda preferată de preparat cafeaua. Vei pierde pe de altă parte din controlul asupra gustului cafelei.
  • Butelie camping – sunt ușor de găsit, folosit, înlocuit și foarte portabile. Eu am ales varianta de la Decathlon Campingaz Twister plus, cu putere mare de 2900 W, capabil să încălzească 1L de apă în 3:45 min și cartuș cu butan cu sistem Easy Clic, ușor de înlocuit.
  • Apă filtrată sau îmbuteliată
  • Ibric – pentru încălzit apă / lapte
cafea in camping

Pentru spumă de lapte: French press

Nice to have

  • Cântar cafea / bucătărie – dacă vrei să fii extra precis în prepararea cafelei. Altfel poți cântări de acasă cu ajutorul unui cântar în liguri de cafea, iar în camping folosești lingura ca măsură.
  • Râșniță – nu este obligatorie, dar dacă vrei să profiți la maximum de experiența cafelei proaspăt măcinate este excelentă. Câteva ponturi pentru râșnițe de cafea găsești AICI.
  • Latieră – dacă vrei să desenezi inimioare cu spuma de lapte în cafea.

Dacă pleci cu autorulota nu mai ai nevoie de butelie de camping, având o bucătărie complet utilată, dar dacă nu vrei să blochezi pregătirea micului dejun prinde bine și te bucuri și de „the great outdoors”.

cafea cu autorulota
Să te tot trezești cu cafeaua asta, în fiecare zi.

La o cafea cu autorulota

Așa cum știm cu toții atunci când încerci un produs extraordinar, precum cafeaua de specialitate, experiența contează cel puțin la fel de mult precum gustul.

Așa că imediat ni s-a format in minte imaginea preparării cafelei de dimineață într-un camping cu vedere la munte, dimineața pe răcoare în care să umplem campingul cu mireasma cafelei proaspăt măcinate.

Zis și făcut. Soluția perfect, un get away cafegiu cu autorulota. Prietenii noștri de la Rebel Campers ne-au ajutat cu partea logistică și consultanță, Dan este foarte deschis și te poate ghida în funcție de nevoia fiecaruia către cea mai bună soluție.

Îi recomandăm cu drag dacă ești dornic de o aventură altfel decât oricare alta.

Rebel Campers oferă autorulote echipate premium, ce au toate facilitățile unui hotel bun, dar pe roți (bucătărie complet utilată, baie cu dus și WC, încălzire cu centrală pe GPL și finisaje premium) .

rebel campers
camping autorulota

Citește mai multe despre experiența cu autorulota, în articolul prietenilor de la Călătorii Clandestini – TREI ZILE CU AUTORULOTA – EXPERIENȚA NOASTRĂ.

Citeste și: Campionatul Columbiei. La cafea.

Ți-a plăcut acest articol? Fă un bine, dă un share.

Sau lasă-ne comentariile tale în secțiunea de comments, așteptăm cu interes părerea ta. Îți place acest gen de articole, vrei să continuăm? Lasă-ne sugestia ta în comments.

Ca să fii la curent cu ultimele noutăți, direct în inbox, abonează-te la newsletter-ul cu dichis de la sfârșitul articolului.

Până data viitoare, cafele aromate îți doresc!

Urmărește-mă și pe FacebookInstagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031