Cafea cu gust de Crăciun – ZCoffee

Salutare cafegiu pasionat,

Intrăm în acea perioadă din an când începem să număram AMR. Chiar dacă anul acesta Crăciunul va fi ușor diferit față de anii anteriori, sunt câteva lucruri care nu se vor schimba.

Spiritul Crăciunului, mirosul de mandarine și …. cafea de specialitate cu note de degustare tematice.

Acestea fiind spuse, ce caracteristici fac o cafea să se potriveasă pentru luna Decembrie, sărbători și Crăciun? Păi cel mai simplu explicat gustul ei îți aduce aminte de gustul Crăciunului, citrice, scorțisoară, ciocolată etc.

Prietenii de la Zcoffee Bar au făcut o tradiție din a pregăti pentru perioada sărbătorilor cafea de specialitate tematică. Iar anul acesta nu este diferit.

Au pregătit pentru pasionații de cafea două cafele single origin de specialitate în ediție limitată, care promit să aducă în casa fiecăruia gustul și mirosul Crăciunului, în fiecare dimineață.

Xmas specialty coffee de la Zcoffee

Două origini de cafea de specialitate sunt disponibile, Honduras și Rwanda.

În cazul Honduras te vei bucura de note ciocolatii și oleaginoase, gust corpolent și post gust de zahar brun. Rwuanda este un profil total diferit, in zona fructată, cu note citrice, uțor dulce și astringentă pe after taste.

Care ți se potrivește cel mai bine ție? Citește diferențele de note și gust, în funcție de metoda ta favorită de preparare în rândurile de mai jos.

Degustare cafea de Crăciun ZCoffee

Le-am testat pe majoritatea metodelor de preparare posibile, ca tu să nu fi nevoit și am început cu o sesiune de cupping.

Încep prin a spune că ambele origini sunt prăjite mediu, pentru a evidenția notele de gust naturale al cafelelor, iar cum spuneam mai sus sunt destul de diferite ca profil de gust.

Honduras-ul va fi apreciat mai ales preparat la espresso, ibric, moka și în combinație cu lapte o să ai parte de ciocolată cu lapte. Dacă mai adaugi un vârf de scorțișoară deja poți spune ca a venit Crăciunul.

Rwanda este exact opusul. Profil fructat și citric, o sa fie un deliciu preparat la filtru, metode alternative dar chiar și espresso. În cappuccino este ca o tartă cu lămâie, delicios.

Citește și: 8 idei de cadouri de Cărciun pentru pasionații de cafea

Ai încercat una din cele două cafele? Cum ti s-a părut? Aștept cu interes părerea ta în secțiunea de comments.

Eu bat în continuare țara în lung și-n lat în căutarea celor mai bune cafele de specialitate sau de origine, prăjite în România și în lume. Susține și tu prăjitoriile locale de cafea de specialitate.

Iar ca să fii la curent cu ultimele noutăți, direct în inbox, abonează-te la newsletter-ul cu dichis de la sfârșitul articolului.

Între timp nu uita să arunci o privire pe ZCoffee și la celelate pachete cadou special pentru Crăciun, pregătite cu dragoste de Monica și Vlad.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe FacebookInstagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031