REVIEW: Etiopia Shakisso – White Label Coffee Amsterdam

Salutare cafegiu pasionat,

În acest review o să vorbim despre Etiopia Shakisso, prăjită de White Label Coffee, o prăjitorie de cafea de specialitate din Amsterdam.

Cafeaua folosită în acest caz provine din regiunea Sidamo, din Sudul Etiopiei, zonă recunoascută, la fel ca și Yirgacheffe pentru cafeaua sa de calitate cu note super fructate și florale, pe care le aduce în ceașcă.

Etiopia Shakisso – Date tehnice

Origine: Etiopia

Regiune: Guji, Oroma, Sidamo

Altitudine: 1.800

Varietate: Mix de Heilroom

Procesată: Spălată

Profil prăjire: Filtru

Note dezvoltate: note citrice și florale

Corpolență: scăzută

Acididate: medie

Greutate: 250g

Testare Etiopia Shakisso – White Label Coffee Amsterdam

Profilul de prăjire recomanda această cafea pentru metodele de preparare ce folosesc filtru, dar nu m-am putut abține să nu încerc cafeua în espresso.

Am încercat ca de obicei mai multe variante pentru espresso, de la 17g de cafea la 18g, timp de extractie de la 22-35 sec. , cu o măcinătura mai fină decât de obicei și tampare mai puternică, pentru un target de 55 g de cafea extrasă, o rație de 1:3.

Varianta cea mai echilibrata a fost cu 18g de cafea, 32 sec. extracție si 55 g. cafea intr-un espresso dublu. Cafeua are oareșce note citrice, dar foarte puțin evidente, corpolență este foarte scăzută, iar crema lipsește cu desăvârșire din espresso. Cumva de așteptat, având în vedere profilul de prajire.

În cappuccino cafeaua are o tentă de latte mai degrabă, cafeaua nu este foarte evidentă în gust.

În modul brew însă se schimbă povestea. Am folosit pentru preparare V60-ul, iar notele citrice sunt mult mai evidente astfel. Am folosit 14g de cafea la aprox. 200 ml apă, și timp de extracție de 2:30 min.

Etiopia Shakisso de la White Label Coffee, este o cafea foarte bună pentru metoda de preparare pentru care a fost prăjită, ce trebuie savurată pe îndelete, într-o dimineață relaxată de weekend.

Nu am găsit această cafea pentru comercializare în România, dar daca aveți drum prin Amsterdam, o puteți găsi fie la prăjitoria White Label, fie la Black Gold Coffee Shop.

Până data viitoare, cafele aromate vă doresc!

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930