Festivalurile de cafea ale toamnei

Salutare cafegiu inspirat,

Luna Septembrie se anunță una îmbelușugată, pentru iubitorii cafelei și întreaga industrie.

Nu știu dacă ai auzit, dar în luna Septembrie au loc două evenimente de marcă pentru industrie, ce nu trebuie ratate de niciun entuziast al licorii magice.

Cluj Coffee Festival – 8-10 Septembrie

cluj coffee festival 2017

Primul este Cluj Coffee Festival, care are loc în perioada 8-10 Septembrie, la Impact Hub și este primul festival dedicat cafelei organizat în afara Bucureștiului. După două ediții reușite de Bucharest Coffee Festival, iată că organizatorii au decis în sfârșit să se extindă în afara capitalei, iar o locație mai potrivită decât Cluj-ul nici că puteau găsi (fără supărare pentru restul orașelor țării).

Poate doar Brașovul, astfel încât să fie în mijlocul țării, vorba aceea să fie bine pentru toată lumea.

Cluj Coffee Festival va reuni producători locali, importatori de cafea naționali & internationali și produse conexe. În cadrul târgului se vor organizate și două competiții naționale: Campionatul Național de Barista și Campionatul Național de Roasting.

Organizatorii vor dezvălui mai multe despre programul festivalului mai aproape de data evenimentului, pe website-ul evenimentului clujcoffeefestival.ro.

cluj coffee festival 2017

Festivalul de cafea True Artizan – 16 Septembrie

Cel de-al doilea eveniment este Festivalul de cafea True Artizan, ce anul acesta va avea loc pe 16 Septembrie la Mezanin în cadrul cafenelei de specialitate Beans & Dots din București, începând cu ora 9:00.

festivalul de cafea true artisan
Sursă foto: Artisan Coffee Equipment

Festivalul reunește cei mai buni baristi din țară ce se vor duela pentru pentru titlul de campion național la AeroPress și șansa de a participa la Campionatul Mondial de AeroPress ce va avea loc în Seul, Corea de Sud, în luna Noiembrie.

Dacă vrei să te înscri în competiție, o poți face la link-ul de aici.

Altfel intrarea este liberă pentru vizitatori, nu ai nevoie de niciun fel de confirmare, doar să ai în vedere că spațiul de la Beans & Dots este limitat.

festivalul de cafea true artisan
Trofeul acordat câștigatorului Campionatului Național de Aeropress. Sursă foto: Artisan Coffee Equipment

Mai multe detalii despre Festivalul de cafea True Artizan poți găsi pe eventul de pe Facebook creat de către organizatori aici.

Citeste și: REVIEW: Bolivia Magallanes – C-O FI Factory

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-mă cu un share 🙂. Dacă ai întrebări, comentarii, nelămuriri, îmi poți lăsa un comentariu și îți răspund cât pot de repede.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe FacebookInstagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829