REVIEW: Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha – BluBean Coffee

Salutare cafegiu pasionat,

Astăzi am o altă cafea bună, proaspăt prăjită, la pupitrul de review Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha de la prăjitoria BluBean Coffee din Cluj. Auzisem de mai mult timp de ce treabă grozavă fac băieții de acolo, dar nu reușisem să încerc o cafea de la ei, până acum.

Mai încercasem o Etiopia Yirgacheffee de la Distecco, așa că știam oarecum la ce să mă aștept, dar nici nu știam cât de tare aveam să mă înșel.

Încă de la primul espresso, am realizat că am o cafea cu adevărat specială în față și am rămas intrigat de dualitatea sa, de la note fructatea la început și aciditate medie, la corpolență ridicată, foarte astringentă pe after taste, cu note de nuci și caramel.

Gură după gură, parcă mă fermeca din ce în ce mai mult.

 

Hai să trecem în revistă și detaliile tehnice, prezente pe etichetă.

Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha – Date tehnice

Origine: Etiopia

Regiune: Yirgacheffee

Altitudine: 1.800m

Varietate: Heirloom

Procesată: Spălată

Profil prăjire: Espresso

Note dezvoltate: fructate, citrice, nuci, caramel

Corpolență: ridicată

Acididate: medie

Greutate: 250g

Testare Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha – BluBean Coffee

Etiopia Yirgacheffe este o cafea foarte apreciată în lumea cafelei de specialitate, cu o aciditate plăcută și corp elegant, iar regiunea Yirgacheffe este cosiderată de mulți locul în care a luat naștere istoria cafelei.

Am încercat Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha și de această dată în espresso și V60.

Pentru espresso am pornit de la o măcinătura similară cu restul cafelelor de specialitate folosite până acum și am ajuns ca setare ideală la o măcinătură o idee mai fină decât la Peru Quillabamba de la Croitoria de cafea. Astfel am obținut un espresso dublu foarte echilibrat, folosind 18.4 g de cafea măcinată, timp de extracție de 30 sec. și 52 g cafea în ceașcă.

Cum spuneam la început, Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha de la BluBean este foarte ofertantă în gust. De la note fructatea și aciditate plăcută, cu o corpolență ridicată și note de nuci și caramel pe after-taste.

Iar în cappuccino merge foarte bine, băutura căpătând o dulceață formidabilă. Musai de băut dimineața pe balcon, pentru un moment de relaxare, binemeritat.

Trecând la modalitate brew, am fost foarte plăcut surprins de ce am găsit folosind V60-ul. Am folosit 14.3 g cafea măcinată la 215 g apă și 2:30 min. timp de extracție.

Ce a ieșit, a fost fără dubiu una din cele mai bune cafele la V60 pe care le-am băut în ultimul timp. Cu aciditate foarte plăcută, și note fructate potențate de metoda de preparare.

 

În concluzie, Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha de la BluBean este o cafea ce trebuie cu siguranță încercată de către espressomani și nu numai, foarte bună și în espresso dar și pe V60.

Poți să cumperi cafeaua Etiopia Yirgacheffee Mamo Kacha online de la e-shop-ul BluBean.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031