Turul cafenelelor din Andaluzia

Salutare cafegiu inspirat,

Am avut ocazia să explorăm o zonă superbă din Spania, o regiune în care soarele strălucește aproape în fiecare zi din an, este de vorba de Andaluzia.

Cum în fiecare concediu încerc să găsesc câteva opțiuni de cafenele de specialitate care să ne energizeze ziua turistică, nici Andaluzia nu a făcut excepție.

Trebuie spus că nu sunt extrem de multe opțiuni, orașele mari din România având mult mai multe opțiuni, dar totuși dacă ajungi în zonă, e păcat să nu încerci și o cafea bună.

Pe plan turistic, am avut un tur de forță de peste 1200 km, în care am inclus orașe precum: Granada, Cordoba, Sevilla, Cadiz, Gibraltar, Marbella, Ronda, câteva „pueblos blancos” și Malaga, bineînțeles.

Mai multe detalii turistice despre turul nostru și obiectivele turistice, găsești pe www.calatoriiclandestini.ro.

Specific pentru cafea, am găsit coffee shop-uri cu cafea de specialitate sau proaspăt prăjită, doar în: Granada, Sevilla și Malaga.

Iată câteva coffee shop-uri pe care să le încerci în Andaluzia:

GRANADA

La Finca

AdresaCalle Colegio Catalino, 3, Granada

Localizată în inima centrului vechi din Granada, pe straduțele înguste specifice orașului vechi, la Finca este o cafenea micuță, dar foarte primitoare în care poți degusta o cafea excelentă, în timp ce consulți un ghid al cafenelelor din lume și al palatului Alhambra.

Terra

AdresaPlaza del Realejo, 11, Granada

Cafe Lisboa

AdresaCalle Reyes Católicos, 67, Granada

Duran Barista

AdresaCarrera del Darro, 25, Granada

Cafe Baraka

AdresaCalle San Jerónimo, 24, Granada

SEVILLA

Torch Coffee Roasters

AdresaAve. Paseo de las Delicias, 3, Sevilla

Torch a fost alegerea noastră din Sevilla. Este o prăjitorie de cafea ce dispune de un spațiu destul de mare, convenabil pentru a lucra, face blogging, dar și pentru a te relexa cu o cafea și câteva opțiuni de dulciuri bune.

Virgin Coffee

AdresaCalle Regina, 1, Sevilla

MALAGA

Mia Coffee Shop

AdresaPlaza de los Mártires Ciriaco y Paula, 4, Málaga

Mia este cel mai accesibil coffee shop dacă te duci spre plaja Malagueta, venind dinspre La Merced. Coffee shop-ul este foarte mic, mai mult pentru to go dacă îl prinzi aglomerat, și are dezavantajul de a nu avea baie.

Dar cafeaua este excelentă!

Cafeteria Bertani Cafe

AdresaCalle San Juan, 40, Málaga

Santa Canela Cafe

AdresaCalle Tomás Heredia, 5, Málaga

Citeste și:  Raportul ideal apă cafea pentru filtru și brew

Pentru lista extinsă de cafenele din Andaluzia, vizitează secțiunea Coffee City Guides, dedicată fiecărui oraș din Andaluzia în parte.

Dacă ti-a plăcut acest articol, nu uita să dai și un share :). Dacă ai întrebări, comentarii, nelămuriri, îmi poți lăsa un comentariu și îți răspund cât pot de repede.

Iar ca să fii la curent cu ultimele noutăți, direct în inbox, abonează-te la newsletter-ul cu dichis de la sfârșitul articolului.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe FacebookInstagram sau Youtube

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930