Salutare cafegiu pasionat,
În review-ul acesta vreau să vă povestesc de cafeaua boabe El Salvador de la Sloane Coffee Roastery.
Date tehnice
Origine: El Salvador
Fermă: Finca Pena Redonda
Altitudine: 1900 m
Varietate: Pacamara
Procesată: Black Honey
Profil prăjire: recomandată pentru filtru, dar cu o macinătură mai fină și tampare mai puternică (cum recomandă prăjitorul) este excelentă și pentru espresso
Note dezvoltate: note fructate de ananas și , este corpolentă și acididate ușoară pe after-taste
Greutate: 200g
Testare Sloane Coffee Roastery El-Salvador
Am folosit două metode de preparare în cazul acestei cafele, espresso și ibric. Trebuie spus din capul locului, că de când deschizi acest pachet de cafea, realizezi ca urmează să bei ceva deosebit. Și așa este. Am încercat mai multe variante de espresso, preparat la 35, 30 si 25 secunde de estracție, cu 30 ml de cafea in ceașcă, 17g de cafea macinată în portafiltru cu sită dublă.
Varianta de mijloc mi s-a părut cea mai echilibrata dintre cele 3, cu ușoare note de nuci prăjite, aciditate ușoară pe aftertaste și corp mediu.
La ibric, i se accentuează aciditatea și notele fructate/citrice, însă își nu mai este atât de corpolentă precum în espresso, unul din asptectele care îi oferă personalitate.
Nu am apucat încă să o testez la filtru, dar revin de îndată. Una peste alta, aceast El Salvador de la Sloane, este o variantă exceptională, ce merită încercată acasă. Great job guys!
Puteți să achiziționați cafeaua de la Bloom Specialty Coffee Shop.
Web: sloanecoffee.com
Urmărește-mă si pe Facebook, Instagram sau Youtube
Nefiind prajita pentru espresso, presupune mai mult efort in a gasi echilibrul intre forta de tampare si gramajul de cafea din portafiltru
Note fructate de ananas si mango, corpolenta, cu aciditate redusa in after-taste
Excelent in espresso si la ibric