REVIEW: El Salvador – Sloane Coffee Roastery

Salutare cafegiu pasionat,

În review-ul acesta vreau să vă povestesc de cafeaua boabe El Salvador de la Sloane Coffee Roastery.

Date tehnice

Origine: El Salvador

Fermă: Finca Pena Redonda

Altitudine: 1900 m

Varietate: Pacamara

Procesată: Black Honey

Profil prăjire: recomandată pentru filtru, dar cu o macinătură mai fină și tampare mai puternică (cum recomandă prăjitorul) este excelentă și pentru espresso

Note dezvoltate: note fructate de ananas și , este corpolentă și acididate ușoară pe after-taste

Greutate: 200g


Testare Sloane Coffee Roastery El-Salvador

Am folosit două metode de preparare în cazul acestei cafele, espresso și ibric. Trebuie spus din capul locului, că de când deschizi acest pachet de cafea, realizezi ca urmează să bei ceva deosebit. Și așa este. Am încercat mai multe variante de espresso, preparat la 35, 30 si 25 secunde de estracție, cu 30 ml de cafea in ceașcă, 17g de cafea macinată în portafiltru cu sită dublă.

Varianta de mijloc mi s-a părut cea mai echilibrata dintre cele 3, cu ușoare note de nuci prăjite, aciditate ușoară pe aftertaste și corp mediu.

 

La ibric, i se accentuează aciditatea și notele fructate/citrice, însă își nu mai este atât de corpolentă precum în espresso, unul din asptectele care îi oferă personalitate.

Nu am apucat încă să o testez la filtru, dar revin de îndată. Una peste alta, aceast El Salvador de la Sloane, este o variantă exceptională, ce merită încercată acasă. Great job guys!

Puteți să achiziționați cafeaua de la Bloom Specialty Coffee Shop.

Web: sloanecoffee.com

Urmărește-mă si pe Facebook, Instagram sau Youtube

El Salvador - Sloane Coffee Roastery
The Good

Note fructate de ananas si mango, corpolenta, cu aciditate redusa in after-taste

Excelent in espresso si la ibric

The Bad

Nefiind prajita pentru espresso, presupune mai mult efort in a gasi echilibrul intre forta de tampare si gramajul de cafea din portafiltru

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
October 2024
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031