REVIEW: Columbia Supremo – Claro Cafe

Salutare cafegiu pasionat,

În review-ul de astăzi o să vorbim despre Columbia Supremo, prăjită de Claro Cafe din București, una din prăjitoriile mele favorite.

 

 

Chiar dacă Columbia este pe locul doi, după Brazilia, la producția totală de cafea — cu aproximativ 12% din producția globală, comparat cu 30-35% cât are Brazilia, mare majoritate din procentele Columbiei sunt compuse din cafea excelentă, crescută la altitudini ridicate, în ferme mici, culeasă cu atenție și procesată prin spălare.

În cazul de fată avem de-a face cu o cafea de origine Columbia Supremo. Supremo fiind cel mai înalt standard de calitate pentru cafeaua standard columbiană, la care nu este specificată originea.

 

 

Columbia Supremo – Date tehnice

Origine: Columbia

Regiune: –

Altitudine: 1.500

Varietate: Colombia

Procesată: Spălată și uscată la soare

Profil prăjire: Espresso

Note dezvoltate: note de ciocolată și strugure

Corpolență: ridicată

Acididate: scăzută

Greutate: 250g

Testare Columbia Supremo – Claro Cafe

Băieții de la Claro fac o treabă grozavă în prăjitorie, am gustat câteva cafele grozave pentru espresso de la ei, iar Columbia Supremo nu face abatere de la regula. În cazul de fată am cumpărat cafeaua a doua zi după prăjre, așa da cafea „fresh”, așa că abia așteptam să o degust.

Am folosit o măcinatură un pic mai fină decât de obicei pentru a obține un espresso, cu 18-18.2 g de cafea, timp de extracție de la 25 sec. , și 50-52 g de cafea exțrasă, adică o rație de aproape 1:3.

 

 

Iar gustul a fost exact așa cum mă așteptam. O cafea foarte corpolentă, cu note pregnante de ciocolată neagră, poate chiar și nuci, cu o cantitate de cremă generoasă.

În cappuccino, cafeaua devine catifelată și dulceagă, o adevărată plăcere pentru papilele gustative.

 

 

Am încercat Columbia Supremo și brew, pe un V60, cu următoarea rețetă: 14g de cafea la aprox. 200 ml apă, și timp de infuzie de 2:00 min. Astfel cafeaua parcă capătă o ușoară notă citrică, însă își pierde corpolența definitorie personalității ei.

 

 

Nu m-am putut abține să nu încerc și un ibric cu Columbia Supremo, fiind sigur că o să iasă ceva bun. Și așa a fost!

Pot să zic că la ibric, cafeaua iese comparabil cu cea de la espressor. Rețeta a fost următoarea: 7 g de cafea măcinată foarte fin, 60 ml apă, am pus ibricul cu apa pe foc, apoi cafeaua și ridicam ibricul ușor de pe foc, jucându-mă cu temperatura când se ridica cafeaua. Am lasat cam 2:30 min. pe foc, după care înca 2:30 min. la infuzat în ceașcă. Rezultatul? O cafea foare corpolentă, cu consistența unui espresso.

În concluzie Columbia Supremo de la Claro Cafe, este o cafea extrem de reușită, cu note ciocolatii, corpolentă, asemănătoare unui vin sec foarte bun.

Puteți să cumpărați Columbia Supremo de la prăjitoria Claro Cafe din București.

Până data viitoare, cafele aromate vă doresc!

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031