5 cafenele de specialitate de vizitat în Londra

Salutare cafegiu curios,

Plecat câteva zile într-un scurt city break în Londra, m-am documentat temeinic cu privire la ce cafenele de specialitate pune la dispoziție scena Londoneză. Și îți spun, sunt foarte multe.

Doar, că trebuiau să se potrivească cât mai bine cu traseul meu turistic, astfel încât să ma bucur și de peisaj dar și de o porție zdravănă de cafea de specialitate locală.

Ca back-up, am luat după mine un Cafflano Klassic, împrumutat de la prietenii de la Tastecrafter.ro , care pot să zic că este instrumentul ideal al unui cafegiu pasionat de călătorie, fiind ultra portabil și ușor de folosit.

Anyway, revin cu un articol separat de review pe larg pentru Cafflano Klassic, pentru moment să ne întoarcem la cafelenele de specialitate din Londra.

Cafenele de specialitate în Londra, sunt atât de multe încât mi-a fost greu să decid la care să merg, așa că m-am limitat la cele de pe traseul turistic pregătit de acasă, plus o recomandare de la Razvan, de la TasteCrafters.

Așa că în final, din cafenelele încercate pot să îți recomand și ție 5 cafenele de specialitate din Londra, să știi unde să mergi când vizitezi capitala Marii Britanii.

Am trecut la fiecare cafenea adresa, cu link către google maps, astfel încât să îți poți salva locația în hărțile offline.

Kaffeine

Cu un design hipsteresc, tânăr și un vibe bun, Kaffeine este una din cafenelele de specialitate care mi-au rămas la suflet. Cu espressor de la Victorio Arduino și cafea de specialitate de la prăjitoria londoneză – Square Mile Coffee Roasters, Kaffeine are opțiuni foarte bune pentru cafea, dar și gustări bune pentru breakfast.

Adresă15 Eastcastle St, Fitzrovia, London

Program: L-V: 7:30 – 19:00, S: 8:30 – 18:00 D: 9:00 – 17:00

 

Rapha

Rapha este o combinație inedită, între un shop de biciclete, sports bar – dar axat pe ciclism (la momentul respectiv se desfăsura Turul Franței), și third wave coffee shop. Combinația perfectă pentru un cafegiul pasionat de ciclism, ca mine.

Rapha este echipată cu un espressor La Marzocco, iar cafeaua este de la The Barn – Berlin. Oferă câteva variante foate interesante, gătite, de breakfast și lunch, precum salată de fructe, sanvish-uri și supe.

Adresă85 Brewer St, Soho, London

Program: L-V: 8:00 – 20:00, S: 8:30 – 19:30, D: 11:00 – 18:00

 

London Grind

London Grind este varianta cea mai scumpă din cele cinci, probabil și datorită faptului că este poziționată fix la piciorul London Bridge. Ca să fiu în totalitate corect, eu aș zice că London Grind este mai mult un bar cu cafea de specialitate, având și opțiuni serioase de cocktail-uri.

Locația însă arată foarte bine, și te invită la relaxare, în mijlocul unui oraș foarte agitat de altfel. Pe partea de cafea este echipată cu un espressor La Marzocco, împreună cu 3 râșnițe Victorio Arduino.

Adresă2 London Bridge, London

Program: L-J: 7:00 – 00:00, V: 7:00 – 1:00, S: 8:00 – 1:00, D: 9:00 – 19:00

 

Coleman Coffee Roasters

Poziționată foarte aproape de Trafalgar Square, Coleman Coffee Roasters este un coffee shop micuț, mai de familie, cu 10 locuri în interior, dar și cu o terasă cocheta în spatele cafenelei.

Au prăjitorie proprie pentru cafea, și folosesc pe râșniță blendul casei – mix între o Guatemala washed și Brazilia natural – un mix interesant de aciditate ridicata atunci când guști și note ciocolatii pe after-taste.

Poți găsi aici și câteva variante de breakfast, proaspăt preparate.

Adresă20 Lower Marsh, Lambeth, London

Program: L-V: 8:00 – 15:00, S-D: 9:30 – 15:00

 

Brown & Rosie

Situat foarte aproape de Muzeul de Știință, într-o zonă foarte aglomerată a Londrei, aici este o adevărată provocare să găsești un loc liber la masă, în interior sau terasa, sau să ajungi să comanzi ceva.

Au și câteva opțiuni bune de gustări sănătoase și pot fi o opțiune bună de take away, dacă te afli prin zonă.

Adresă10-12 Exhibition Rd, Kensington, London

Program: L-J: 8:00 – 20:00, V: 8:00 – 9:30, S-D: 9:00 – 21:30

Brown & Rosie coffee shop London
Citeste și: 4 cafenele de specialitate de vizitat în Amsterdam

Ai nevoie de recomandări și traseu turistic pentru câteva zile în Londra? Poți să te inspiri din articolul prietenilor noștri Călătorii ClandestiniCe să vizitezi 4 zile în Londra.

Călătorii aromate de o cafea bună, de specialitate, îți doresc!

Urmărește-mă și pe FacebookInstagram sau Youtube

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930