Salutare cafegiu pasionat,
În acest review o să vorbim despre Columbia San Alberto, prăjită de April Coffee Roasters, din Copenhaga.
Este o prajitorie deschisă la sfârșitul anului 2016, de către Patrik Rolf Karlsson, suedez de origine, trecut pe la prăjitorii de top din Europa, precum da Matteo (Helsingborg) și Five Elephant (Berlin), finalist al turneului Coffee Masters și alte câteva roluri importante în competiții internaționale.
S-a mutat la Copenhaga la sfârșitul anului 2016, și s-a îndrăgostit iremediabil de cultura gastronimică a orașului și de dedicarea oamenilor pentru calitate și bun gust.
Principii pe care le impratiseaza și el, și care l-au determinat să pornească de această dată un proiect personal, April Coffee Roasters
Întorcându-ne la cafeaua noastră,
Date tehnice
Origine: Columbia
Fermă: San Alberto
Altitudine: 1.550
Varietate: Catura
Procesată: Spălată
Profil prăjire: Espresso
Note dezvoltate: note fructate de pere și ciocolată dulce, corpolență medie și acididate scăzută
Greutate: 250g
Testare Columbia San Alberto – April Coffee Roasters
A fost atât de bună pentru espresso, încât nu am mai apucat să o testez și pe alte metode de preparare. Aroma cafelei este deosebită, l-aș pune pe post de odorizant de cameră dacă aș putea.
Am încercat mai multe variante prepararea espresso-ului, de la 25 la 35 de secunde de estracție, cu 17g și 18g de cafea în portafiltru cu sită dublă. În varianta cu 17g de cafea și 30 sec. de estracție a ieșit un espresso cu gust echilibrat.
Prăjitorul recomandă amestecarea cafelei cu o linguriță, astfel încât să cele 3 straturi ale espresso-ului să se combine, pentru un gust perfect echilibrat.
În cappuccino i se accentuează notele fructate, laptele potențând dulceată băuturii.
Una peste alta, Columbia San Alberto de la April Coffee Roastery, are un profil aromatic deosebit, și merită încercată.
Puteți să achizitionați cafeaua de la April Coffee Roasters de la Orygyns Coffee Shop, din București.
Până data viitoare, cafele aromate vă doresc!