Redefinirea espresso-ului într-un mod artistic: Espressorul AnZa

Salutare cafegiu inspirat,

Estetica espressoarelor manuale pentru utilizare casnică, a început să devină un criteriu important în alegerea unui espressor pentru acasă. Nu încă la fel de important ca raportul dintre partea tehnică (ce știe să facă) vs. pret, dar totuși este un alt criteriu la care un posibil cumpărător se uită.

A sesizat acest trend și un grup de desineri de la Montaag, care au pornit deciși la drum să creeze un espressor care să ne scoată din cotidian, printr-un design cu totul inedit.

Cine a zis că arhitecții nu apreciază cafeaua?

Intră în scenă AnZa. Un espressor manual, dar în același timp o operă de artă în adevăratul sens al cuvântului, având carcasa exterioară realizată din ….. ciment. Da, ai citit bine, din ciment.

anza coffee maker
Photo credits: Montaag

După 4 ani de teste și prototipuri, producătorii AnZa au reușit să ajungă la o variantă finală a espressorului care să combine toate funcționalitățile necesare pe care le aștepți de la un astfel de aparat, cu o atenție deosebită acordată detaliilor exterioare și accesoriilor.

anza coffee maker
Photo credits: Montaag
anza coffee maker
Photo credits: Montaag

De exemplu, în locul rotiței clasice care acționează steamer-ul, designerii au folosit o roțiță asemănătoare unei baterii de duș vintage, iar pentru portafiltru un mâner de mobilă de bucătărie, tot vintage. Pentru accesorii, producătorii au folosit aceeași idee, iar tamperul, are mânerul din ciment.

anza coffee maker
Photo credits: Montaag
anza coffee maker
Photo credits: Montaag

În plus față de această varinantă inedită din ciment, producătorul mai are și o a doua variantă, pentru cei mai tradiționaliști, care apreciază un design minimalist, dar plăcut vizual. O varinată albă din corian, care combină și câteva elemente din lemn.

 

Citeste și: Cafflano Kompact – experimentalistul cafelei care nu dă greși

Specificații tehnice

  • Sistem PID pentru controlul temperaturii
  • Greutate: 15 kg
  • Rezervor apă: 1.5 L
  • Sistem single boiler din oțel inoxidabil, volum 300 ml și un element de încălzire de 1350 W (plasat deasupra grupului)
  • Pompă ULKA de 15 bari cu manometru și limitator de presiune pentru 9 bari
  • Portafiltru: 58 mm
  • Baghetă pentru aburi cu 3 orificii

Pentru partea tehnică poți găsi pe espressor o configurație asemănătoare espressoarelor manuale semi-profesionale cu utilizare casnică, din segmentul entry-level.

În acest moment proiectul AnZa este în curs de finanțare printr-o campanie de crowdfunding pe Indiegogo, iar cei care susțin proiectul pot cumpăra espressorul la prețuri începând cu 799$, față de 1299$ cât se estimează că va fi prețul de listă.

Prețul, chiar și cel preferențial (fără a lua în considerare costul de trasnsport și taxe vamale) este cu aproximativ 30-40% mai mare decât o configurație similară a unui espressor Lelit spre exemplu, dar hei…nu poți pune un preț pe artă.

Tu ce părere ai? Ai cumpăra un astfel de espressor?

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-mă cu un share . Dacă ai întrebări, comentarii, nelămuriri, îmi poți lăsa un comentariu și îți răspund cât pot de repede.

Ca să fii la curent cu ultimele noutăți, direct în inbox, abonează-te la newsletter-ul cu dichis de la sfârșitul articolului.

Urmărește-mă și pe FacebookInstagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031