7 cafenele de specialitate de vizitat în Madrid

Salutare cafegiu pasionat,

Capiatala Spaniei, Madrid este recunoscută drept un oraș cosmopolit
un centru de afaceri important, centru al administratiei publice, al Guvernului, al Parlamentului Spaniei si al Familiei Regale.

Arhitectura orașului te îmbie cu frumusețea sa, iar atmosfera relaxată și opțiunile virtual nelimitate de a încerca specialități gourmet locale, te atrag precum un magnet.

Până nu de mult însă, Madridul ducea lipsă de coffee shopuri reprezentante ale celui de-al treilea val al cafelei, care să servească cafea de specialitate, pirzând teren vizibil comparativ cu capitala cataloniei, Barcelona.

Dar Madridul începe să recupereze puternic, iar în coffee trip-ul nostru de anul acesta am reușit să acoperim câteva din coffee shopurile de vârf din Madrid.

Dacă citești acest articol și blogul nostru, ești clar o persoană care apreciază cafeaua de calitate, proaspăt prăjită și preparată la standarde înante.

Așa că dacă ajungi în Madrid, include în itinerariul tău, pe lângă Palacio Real, Palacio de Cristal, Plaza Mayor, Plaza de Espana, Prado și Retiro și câteva coffee shop-uri cu cafea bună, de specialitate.

Iată mai jos cateva opțiuni testate de noi.

Inspirație pentru un itinerariu de 4 zile în Madrid, găsești în articolul prietenilor Călătorii Clandestini:
INCURSIUNE CLANDESTINĂ ÎN MADRID

7 coffee shop-uri hipsterești, cu cafea de specialitate, în Madrid:

Mision Cafe

Adresa: Calle de los Reyes, nr.5, Madrid

Localizată foarte aproape de Plaza Espania, Mision Cafe este o cafenea unde să scapi de agitația din centru, și unde să te bucuri de un moment de liniște, cu o ceașcă de cafea de specialitate.

Dacă ajungi aici, nu uita să admiri ModBar-ul superb 🙂

Acid Cafe

Adresa: Calle de la Verónica, nr. 9, Madrid

Acid Cafe este cafeneaua perfect de inclus pe listă, atunci când vrei să vizitezi Prado, gradina botanică, sau ești în drum spre gara Atocha.

Poți lua cafeaua to go, sau o poți savura chiar în locație impreună cu un breakfast tipic de coffee shop.

Aici am băut cel mai bun Cortado din oraș.

Bianchi Kiosko Cafe

Adresa: Calle de San Joaquín, nr. 9, Madrid

Bianchi Kiosko Cafe, este locul ideal pentru pasionații de ciclism și de cafea bună. Oprește-te pentru un coffee break aici, înainte de shopping la marile centre comerciale ale orașului.

Urbano Cafe

Adresa: Calle Sta. Bárbara, nr. 8, Madrid

Urbano este exact peste drum de Bianchi Kiosko Cafe, o locație excelentă în care stai și să te bucuri de cafea pe îndelete. Eu am fost un pic pe fugă, așa că nu am reușit să prind decât o cafea to go.

RUDA

Adresa: Calle de la Ruda, nr. 11, Madrid

Ruda Cafe este un coffee shop micuț, dacă ajungi în miezul zilei posibil să nu mai prinzi loc pe scaun. Este localizată destul de bine, foarte aproape de Plaza Mayor.

The FIX

Adresa: Calle Luisa Fernanda, nr. 15, Madrid

The Fix este o locație cu cafea bună pentru to go, atunci când ești pe fugă. Foarte aproape de Plaza de Espana, a fost una din primele noastre opțiuni în drumul spre metro 😀

Bocono Specialty Coffee

Adresa: Calle de Embajadores, nr. 3, Madrid

Bocono este foarte aproape de RUDA, și este este mare pacăt că trebuie să alegi între cele două locații, ambele fiind excelente.

Partea bună este că daă nu găsești loc la RUDA, aici ai șanse mult mai mari datorită spatiului primitor.

De cafea nu mai are rost să menționez, excelentă!

Citeste și: Eticheta cafelei de specialitate sau proaspăt prăjită: cum să o descifrezi?

Pentru lista extinsă de cafenele din Madrid, vizitează secțiunea Coffee City Guides – Madrid

Dacă ti-a plăcut acest articol, nu uita să dai și un share :). Dacă ai întrebări, comentarii, nelămuriri, îmi poți lăsa un comentariu și îți răspund cât pot de repede.

Iar ca să fii la curent cu ultimele noutăți, direct în inbox, abonează-te la newsletter-ul cu dichis de la sfârșitul articolului.

Până data viitoare, cafele aromate își doresc!

Urmărește-mă și pe FacebookInstagram sau Youtube

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031