De vorbă cu Patrik Rolf Karlsson, suedezul din spatele April Coffee Roastery

Salutare cafegiu inspirat,

Ți-am prezentat pe scurt în review-ul cafelei Columbia San Alberto, al April Coffee Roastery, pe omul din spatele prajitoriei, Patrik Rolf Karlsson.

Pentru Cafea cu Dichis, Patrik ne-a acordat un interviu despre viața lui în industria cafelei de specialitate, o adevărată sursă de inspirație și exemplu de determinare, care dovedește încă o dată că atunci când ești cu adevărat pasionat de un lucru, poți face orice.

Cafea cu Dichis: Patrik, mulțumim în primul rând pentru timpul acordat pentru acest interviu, știu că ești foarte prins la prăjitorie în perioada aceasta, asa ca apreciem efortul.

Patrik Rolf Karlsson: Placerea este de partea mea!

Cafea cu Dichis: Spune-ne un pic despre tine, și cum a pornit această pasiunea a ta pentru cafea.

Patrik Rolf Karlsson: Sigur. Am 26 de ani, sunt de naționalitate suedeză. Sunt alumnus al prestigioaselor prăjitorii europene da Matteo (Helsingborg) și Five Elephant (Berlin), am fost finalist la turneul Coffee Masters, speaker la Barista Guild of Europe CoLab, și coach în 2016 la World Brewers și World Barista Championship. Iar astăzi conduc un proiect personal: April Coffee, o prăjitorie din Copenhaga, Danemarca.

Cafea cu Dichis: Când ai băut pentru prima dată o cafea?

Patrik Rolf Karlsson: La 18 ani, era cool atunci să stai prin coffee shop-uri.

Cafea cu Dichis: Când ai început să lucrezi în cafea, și de ce?

Patrik Rolf Karlsson: Am început să lucrez la da Matteo, în Gothenburg, orasul meu natal. Am pornit, precum majoritatea oamenilor din industrie: spălând vase și crescând treptat. Am trecut de la un proiect antreprenorial la cafea, deoarece evoluția industriei mă fascina. Încă de la început am petrecut mult timp practicând, cercetând și testând cafea în timpul meu liber.

După 6 luni în spatele barului, am ajuns la prăjitorie, împreună cu Christian Gullbrandsson, care și acum este șeful prăjitoriei da Matteo. Am învatat multe de la el, și cel mai important, mi-a dat șansa de experimenta prăjitul cafelei. Sunt foarte norocos să fi avut această experiență.

După câțiva ani, curiozitatea a preluat controlul și am simțit nevoia de a vedea ce se întâmplă în industrie prin Europa, așa că am ajuns în Berlin, unde eram managerul prăjitoriei Five Elephant. Au fost doi ani intenși, cu doar câteva zile în care nu am fost în prăjitorie, și am avut ocazia de a experimenta foarte mult.

De-a lungul timpului, am călătorit mult și am împărtășit idei despre cafea, fie participând sau prezentând la evenimente din toată lumea.

Cafea cu Dichis: De ce ai ales cafeaua de specialitate?

Patrik Rolf Karlsson: Datorită lui Matts W. Johanson, fondatorul da Matteo. El m-a făcut să îmi realizez potențialul și dacă muncești suficient de mult, poți realiza orice.

Cafea cu Dichis: Ce metodă de preparare a cafelei ai recomanda unui pasionat de cafea, pentru acasă și de ce?

Patrik Rolf Karlsson: aparatul de cafea și râșnița Wilfa.

Cafea cu Dichis: Ca profesionist în arta cafelei, câte cești de cafea bei actualmente pe zi?

Patrik Rolf Karlsson: Una singura.

Cafea cu Dichis: Povestește-ne mai multe despre April Coffee Roastery. Cum a pornit totul și care este poveste din spatele numelui?

Patrik Rolf Karlsson: Numele este înrădăcinat în importanța sezonalității, atunci când vine vorba de calitatea cafelei. Aprilie este de asemenea luna mea favorită a anului. O lună pentru inspirație și realizarea ideilor.

Sunt înca în etapa vieții în care sunt curios. În spatele fiecărei uși se află ceva mai mult de descoperit. Pornirea propriei afaceri îmi dă oportunitatea de a explora lucrurile care vor duce la creșterea industriei cafelei în viitor.

Cafea cu Dichis: Dacă ar fi un singur lucru pe care l-ai recomanda unu entuziast al cafelei, care își prepară cafeaua acasă, care ar fi acela?

Patrik Rolf Karlsson: Folosește apă bună.

Cafea cu Dichis: Patrik, mulțumim mult pentru interviu și mult succes în continuare. Abia așteptăm să încercăm și restul cafelelor prăjite de tine.

Citește și: REVIEW: Columbia San Alberto – April Coffee Roastery

O zi inspirată să ai!

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031