REVIEW: Etiopia Yirgacheffe – Distecco Coffee Roastery

Salutare cafegiu pasionat,

În acest review o să vorbim despre Etiopia Yirgacheffe, prăjită de Distecco Coffee Roastery, o prăjitorie de cafea de specialitate din Constanța, condusă de Ștefan Dinescu.

Etiopia Yirgacheffe este foarte apreciată în lumea cafelei de specialitate, cu o aciditate plăcută de fructe și corp elegant.

Regiunea Yirgacheffe este o micro-regiune din sudul Etiopiei, cosiderată de mulți locul în care a luat naștere istoria cafelei.

Etiopia Yirgacheffe – Date tehnice

Origine: Etiopia

Regiune: Yirgacheffe

Altitudine: 1.700-2.200

Varietate: Heilroom

Procesată: Spălată

Profil prăjire: Espresso

Note dezvoltate: note fructate, de iasomie, ceai negru, caramel

Corpolență: medie

Acididate: ridicată

Greutate: 400g

Testare Etiopia Yirgacheffe – Distecco Coffee Roastery

Ca niciodată, am încercat mai multe variante pentru espresso, de la 17g de cafea la 18g, timp de extractie de la 17-40 sec. , cu o măcinătura de la fin la mai puțin fin, cu cantitate de cafea extrasă între 55-65 g.

În cele din urmă varianta cu care am ajuns la echilibru cu toate variabilele, a fost la 17g cafea în portafiltru, 30 sec. timp de extracție cu 55g de cafea extrasă, adică aproape de un raport 1:3 (1g de cafea folosit, 3g cafea extrasă). În această configurație m-am bucurat de cafea ciocolatie, corpolență medie , însă aciditatea pentru care este faimoasă nu am prea regăsit-o.

În cappuccino i se accentuează notele de ciocolată neagră, și gustul astringent de cafea, ce duce mai mult spre flat white decât cappuccino, dar cu farmecul său.

În modul brew, am încercat o variantă V60, cu 11g cafea folosită la aprox. 200 ml apă, și timp de extracție de 2:07 min.

În final, Etiopia Yirgacheffe de la Distecco Coffee Roastery, zic că merită încercată și experimentat cât mai mult cu rețeta de preparare, pentru a trece prin întreaga paletă de gusturi pe care le deține cafeaua.

Puteți să achizitionați cafeaua de la Distecco Coffee Roastery, din Constanta sau online de pe distecco.ro.

Până data viitoare, cafele aromate vă doresc!

Urmărește-mă si pe Facebook, Instagram sau Youtube

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Despre mine

Salut, sunt Liviu și sunt un super pasionat de cafeaua de specialitate. Urmărește-mi aventurile senzoriale în lumea cafelei de specialitate, pe cafeacudichis.ro.

 

Cafea cu dichis este un proiect de suflet, menit să deschidă orizonturile papilelor gustative ale pasionatilor de cafea spre cafeaua de specialitate

URMĂREȘTE CAFEA CU DICHIS ȘI PE:

Calendar articole
March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031